Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημαίνει πόλεμο

Νοε 20:38
Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημαίνει πόλεμος
 
Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημαίνει πόλεμος
Η δήλωση του Βενιζέλου στην Βουλή ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυνταγματικό κόμμα, έριξε λάδι στην φωτιά για να έρθει η απάντηση από το κόμμα ότι θα βρουν τρόπο να επανέλθουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται προσωπικά σε επαφή και με άλλους συνταγματολόγους, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Βενιζέλος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και άνοιξε δημοσίως τη συζήτηση ύστερα από τα τελευταία γεγονότα στην Κρήτη, όπου ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε κατά των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ύβρεις και απειλές.

Μιλώντας χθες σε κομματική σύσκεψη είπε τα εξής: "Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα που είναι η Χρυσή Αυγή, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό. Εδώ η Δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με τον πυρήνα της. Γιατί είναι ανεκτική και γενναιόδωρη η Δημοκρατία, αλλά πρέπει και να αμύνεται. Κι όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα, πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό".

Η απάντηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στον Ευάγγελος Βενιζέλο, ήρθε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο site ethnikismos.net.

Πολλοί από τους αντιπάλους σας ζητούν να τεθεί το κόμμα εκτός νόμου. Είναι αυτό εφικτό; Και πως θα αντιδράσετε σε μια τέτοια περίπτωση;
"Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Εάν σκεφθούν κάτι τέτοιο απλά θα διπλασιάσουν το ποσοστό μας. Εξάλλου τίποτε δεν μας εμποδίζει να ιδρύσουμε ένα νέο κόμμα και να γνωρίζουν ότι αυτό θα το έχουμε κάνει στον κατάλληλο χρόνο πριν μας θέσουν εκτός νόμου…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου