Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση»

«Η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση»
 
«Η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση»
Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι, στο Eurogroup δόθηκε ανάσα στο λαό.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έκανε λόγο για πελώριο και προκλητικό ψέμα, καθώς όπως είπε από την 1η Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν  τα νέα μέτρα και «η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα περί διαπραγμάτευσης και επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν κρίνεται απολύτως τίποτα από τις εν λόγω συζητήσεις.


«Όταν διαπραγματεύεσαι δεχόμενος τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τότε αυτή η διαπραγμάτευση δεν προμηνύει τίποτα καλύτερο για το λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.


Πρόσθεσε δε πως δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής του λαού, χωρίς γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής, χαρακτηρίζοντας  απάτη «όλα τα άλλα που ακούγονται είτε από την τρικομματική κυβέρνηση, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα», καθώς «είτε υποτιμούν τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, είτε το ξέρουν και κοροϊδεύουν τον λαό ότι αρκεί μια καλύτερη κυβέρνηση και τα πράγματα θα λυθούν».


Η συμφωνία, συνέχισε η ΓΓ του ΚΚΕ, περιλαμβάνει κλιμάκωση νέων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί άμεσα να μην πάρουν τη μορφή ενός συγκροτημένου Μνημονίου, αλλά η μνημονιακή πολιτική θα είναι διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το 2030.


Το ΚΚΕ έχει εκτιμήσει πως δεν είναι ασφαλής η πρόβλεψη περί απομείωσης του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.


Σχετικά με το τμήμα της συμφωνίας που αφορά στην  επαναγορά ελληνικού χρέους, διερωτήθηκε «από πού είναι σίγουροι ότι οι ιδιώτες θα δεχθούν;» και προειδοποίησε πως «ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος: Μήπως στην ουσία έχουμε νέο "κούρεμα" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που σημαίνει χαριστική βολή;» είπε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου