Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπάρακ Ομπάμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

“Χριστός γεννάται δοξάσατε. Χριστός επί γης υψώθητε.” Ας πανηγυρίσωμεν χαρμοσύνως την άφατον Θεού συγκατάβασιν. Οι Άγγελοι προηγούνται ψάλλοντες “δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία”.

Σε εκδήλωση μνήμης για την ευεργέτιδα του νοσοκομείου παίδων Αγλαϊα Κυριακού παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επιμέλεια Κυριάκος Διαμαντόπουλος Γιορτάζουμε σήμερα 19 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Βονιφατίου και Αγλαΐας, της Ρωμαίας.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας, κ. Ιωάννης, εκάρη μοναχός από τον ηγούμενο της Αγιορείτικης Μονής Αγίου Παύλου, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο, κατά τα έτη της παραμονής του στο μοναστήρι το 1980-3, σύμφωνα με πληροφορίες του ''Αγιορείτικου Βήματος''.

Έκτακτη διανομή τροφίμων σε περισσότερες από 600 οικογένειες πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. 

– Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µού δίνει αµέσως αυτό πού Τής ζητώ καί άλλοτε όχι; – Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στήν προσευχή µας• όποτε δέν έχουµε, µάς αφήνει, γιά νά αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά. 

Καλύτερα είναι να δουλέψει κανείς περισσότερο την προπαραμονή, όταν αυτό μπορεί να ρυθμισθεί, και να μη δουλέψει μετά τον Εσπερινό της παραμονής. Άλλο είναι να κάνει κανείς σε μια γιορτή ή την Κυριακή ένα ελαφρό πράγμα το απόγευμα, όταν είναι μεγάλη ανάγκη, αλλά και αυτό πάλι με τρόπο.

18 Δεκ 11:04
Του Γέροντος Μωυσή, του Αγιορείτου Πολύ απουσιάζει στους βιαστικούς καιρούς μας η αρετή της υπομονής. Οι υπομονετικοί συνήθως κερδίζουν. Η ανυπομονησία είναι πηγή αρκετών σοβαρών προβλη-μάτων.
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου