Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι αλλαγές που φέρεται ότι θα ανακοινώσει το υπουργείο και θα εφαρμοστούν από το Σεπτέμβριο έχουν στόχο την ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα ώστε να δοθεί έμφαση στην αφομοίωση της ουσίας της ύλης. Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας με στόχο να περιοριστεί μεταξύ άλλων το φαινόμενο…

Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτική για όλους τους Ορθόδοξους μαθητές, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

Η ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην επαναφορά του πλαφόν της βάσης του «10» όσον αφορά στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επαναφορά του πλαφόν της βάσης του δέκα, βρίσκεται στους προσανατολισμούς του Υπουργείου Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί ένα ακόμη από τα πολλά ελληνικά παράδοξα. Ενώ διαθέτουμε μεγάλο αριθμό καταξιωμένων επιστημόνων διεθνώς, τα ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσονται χαμηλά στις διεθνείς αξιολογήσεις και η χώρα συνεχίζει να «εξάγει» μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών που πέτυχαν φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η διάταξη για τις μετεγγραφές των φοιτητών που εισήχθησαν εφέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Την αναστολή όλων των λειτουργιών του για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων σ΄ αυτές τις ημερομηνίες ορκωμοσιών αποφοίτων, αποφάσισε και το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας.

Σε αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ότι αφορά τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων.
 Τα «δραματικά φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών, ιδιαίτερα στα σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και μεταναστών», επισημαίνει με

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου