Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

OIKONOMIA

OIKONOMIA

Προκλητική δήλωση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ρίχνει νερό στο «μύλο» των στερεοτύπων που καλλιεργούν για τον ελληνικό λαό ξένοι και εγχώριοι κύκλοι.

Τη διεύρυνση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Αυστηρούς περιορισμούς, ώστε η νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 36 ως 48 μηνιαίες δόσεις να μην καλύπτει το σύνολο των οφειλετών, επιβάλλει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από «SD» (selective default) σε «Β-».

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης του ελληνικού Δημοσίου για την απόφαση του ΠΠ Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει εναλλακτικά σχέδια.

Νέα βαριά επιβάρυνση έρχεται για τα νοικοκυριά από 1ης Ιανουαρίου του 2013.

Η τακτική για κάθε δόση και μέτρα είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια.

Από την 1η Ιουνίου του 2013 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν υποχρεωτικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ τις βεβαιωμένες τους οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Πνίγεται στα «φέσια» η χειμαζόμενη αγορά.

Εντατικοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζητεί από την Ελλάδα στην έκθεσή της η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν (Task Force), διαπιστώνοντας πρόοδο στην υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου