Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Καλημέρα !!! Θάθελα να ξεκινήσεις τη μέρα σου με Paulo Coelho...

Καλημέρα !!! Θάθελα να ξεκινήσεις τη μέρα σου με Paulo Coelho...


“Η εγκαρτέρηση είναι ευμενής.…
Η πνευματική εμπειρία είναι πάνω απ’ όλα ένα πρακτικό πείραμα αγάπης. Και στην αγάπη δεν υπάρχουν κανόνες… Είναι η καρδιά που αποφασίζει και ό,τι αποφασίζει είναι νόμος…
Η αγάπη είναι το σπέρμα της ανάπτυξής μας. Προσπάθησε μόνο να ζήσεις. Το να θυμάσαι είναι η πιο παλιά κληρονομιά.
Τον δρόμο τον φτιάχνεις βαδίζοντας. Η ευτυχία είναι καμιά φορά ευλογία αλλά πιο συχνά μια κατάκτηση. Η μαγική στιγμή της ημέρας μας βοηθάει ν’ αλλάξουμε, μας σπρώχνει να φύγουμε σε αναζήτηση ονείρων.… σε κάθε στιγμή της ζωής μας, ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν τελικά δε συμβαίνουν. Υπάρχουν μαγικές στιγμές που περνούν απαρατήρητες και μετά, ξαφνικά, το χέρι του πεπρωμένου αλλάζει το σύμπαν μας.
Ο σοφός είναι σοφός επειδή αγαπάει. Κι ο ανόητος είναι ανόητος, γιατί υποκρίνεται πως καταλαβαίνει την αγάπη.
Ο έρωτας είναι όλο πονηριές, όλο παγίδες. Σαν θέλει να εκδηλωθεί, δείχνει ίσα ίσα το φως του και μας επιτρέπει να βλέπουμε μόνο τις σκιές που γεννάει αυτό το φως.
 Η ζωή μας αιφνιδιάζει και μας αναγκάζει να βαδίζουμε στο άγνωστο, όταν εμείς δεν θέλουμε, όταν δεν το έχουμε ανάγκη.
Οι θεοί ρίχνουν τα ζάρια κι ελευθερώνουν τον έρωτα από τη φυλακή του. Αυτή τη δύναμη που μπορεί να δημιουργήσει ή να τα καταστρέψει όλα εξαρτώνται από την κατεύθυνση που φυσάει ο άνεμος τη στιγμή που βγήκε από το κελί του. 
Το σύμπαν μας βοηθάει πάντα να πολεμήσουμε για τα όνειρά μας, όσο βλακώδη και αν φαίνονται. Γιατί είναι τα όνειρά μας και μόνο εμείς ξέρουμε πόσο μας στοίχησε το να ονειρετούμε.
Η αγάπη είναι ένας μπερδεμένος δρόμος. Ένα διαιρεμένο βασίλειο δεν μπορεί να αντισταθεί στις επιθέσεις του εχθρού. Η αγάπη μένει, οι άνθρωποι αλλάζουν!”

 ΞΕΡΩ Η ΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ ΚΟΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ...

Dreams and nightmares
  The fact that you know your dreams is not enough. It is not good, living with the fact that you have it in you. You have to think of measures to manifest your dreams and be brave enough to pay the price of it.
  There are times when you do not succeed in something you believe in. That stage is what you call a nightmare.
  If you are hurt about something that is meaningless to you, you can blame anybody else for it. But it is quite complicated to be hurt about something that is meaningful to you. Then you get confused, as you know the dream is there. And the dream is not going to leave you as long as you live. When you die, there is a small child within you, who will ask, why didn’t you follow me? And you have to explain. Therefore, it is better to take the risk, to be hurt, to go through some nightmare to fulfill you dreams.

  Το γεγονός πως ξέρεις τα όνειρα σου δεν είναι αρκετό. Δεν είναι καλό, να ζεις με την αλήθεια πως το έχεις μέσα σου. Πρέπει να σκεφτείς μέτρα για να εκδηλώσεις τα όνειρά σου και να είσαι γενναίος για να πληρώσεις το τίμημα.
 Είναι στιγμές που δεν θα επιτύχεις σε κάτι που πιστεύεις. Εκείνο το στάδιο είναι αυτό που καλείς εφιάλτης.
   Αν είσαι πληγωμένος για κάτι που είναι άσκοπο για σένα, μπορείς να κατηγορήσεις οποιονδήποτε άλλο για αυτό. Αλλά είναι αρκετά περίπλοκο να είσαι πληγωμένος για κάτι που έχει νόημα για σένα. Τότε μπερδεύεσαι, αφού γνωρίζεις ότι το νόημα είναι εκεί. Και το όνειρο δεν πρόκειται να φύγει όσο ζεις. Όταν πεθάνεις, είναι ένα μικρό παιδί μέσα σου, το οποίο θα ρωτήσει, γιατί δεν με ακολούθησες; Και πρέπει να εξηγήσεις. Συνεπώς, είναι καλύτερα να ρισκάρεις, να πληγωθείς, να περάσεις κάποιον εφιάλτη για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ...

 Οι άνθρωποι που είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, μας δίνουν σημαντικές νύξεις σε αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.
Αλλά για αυτό τον σκοπό το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κοφτερό μάτι και ένα προσεκτικό αυτί, διότι αυτοί που έχουν έτοιμες λύσεις είναι συνήθως ύποπτοι....
Ο άγγελός μας συχνά χρησιμοποιεί κάποια χείλη για να μας πουν κάτι, αλλά αυτή η απάντηση έρχεται περιστασιακά, συνήθως σε μία στιγμή που δεν αφήνουμε τις έγνοιές μας να επισκιάσουν το θαύμα της ζωής.
 Αφήστε τους αγγέλους να μιλήσουν με τον τρόπο που αυτοί είναι συνηθισμένοι....

ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου