Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη δημοσκόπηση για το περιστατικό στο Κονέκτικατ

Ένδειξη κοινωνικών προβλημάτων" και όχι διαταραγμένου θεωρεί η πλειοψηφία των Αμερικανών που απάντησαν σε δημοσκόπηση τη μαζική δολοφονία στο Κονέκτικατ
Μεγάλη δημοσκόπηση για το περιστατικό στο Κονέκτικατ διεξήγαγε η εφημερίδα Wahington Post και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Οι περισσότεροι που απάντησαν (ποσοστό μεγαλύτερο του 50%) θεωρούν πως οι μαζικές δολοφονίες όπως αυτή στο Κονέκτικατ "είναι ένδειξη κοινωνικών προβλημάτων" και όχι απλώς "έργο ενός τρελού".
Επίσης, το 52% απάντησε ότι το αιματηρό συμβάν είναι ενδεικτικό πως κάτι πηγαίνει στραβά στις κοινωνικές δομές των ΗΠΑ, ενώ αντίθετα το 43% υποστηρίζει πως η μαζική δολοφονία των 26 ανθρώπων αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Εντούτοις φαίνεται κάτι να αλλάζει καθώς στο προηγούμενο ανάλογο περιστατικό, αυτό στο σινεμά Ορόρα του Ντένβερ, τα νούμερα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Μόλις το 24% είχε απαντήσει τότε πως οι μαζικές δολοφονίες σαν είναι ένδειξη κοινωνικών προβλημάτων.
Υπάρχει όμως και δεύτερη δημοσκόπηση και αφορά στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Αυτή καταγράφει για πρώτη φορά, μία αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών για την κατάσταση στη χώρα τους.
Οι ερωτηθέντες φαίνονται πιο ανοιχτοί σε ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου για την οπλοκατοχή, φοβούμενοι ακόμα χειρότερα λουτρά αίματος στο μέλλον.
Σύμφωνα με την έρευνα HuffPost/YouGov, το 50% των Αμερικανών θέλουν να δουν πιο αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή, σε αντίθεση με το 43% των συμπολιτών τους που επιθυμούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου