Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

αντισυνταγματικό μνημόνιο...

Πανεπιστημιακοί καθηγητές μίλησαν για το αντισυνταγματικό μνημόνιο και τις ευθύνες του Παπούλια

Κασιμάτης
Την Τρίτη 12 Απρίλη στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Δικανικών Μελετών και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, διοργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Η Ελληνική κρίση. Για μια νέα θεσμική Μεταπολίτευση» γνωστοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι της Νομικής Σχολής αμφισβήτησαν ευθέως τη νομιμότητα του Μνημονίου. Η εκδήλωση και κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.
Ο κ. Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό Μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση!
Αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που η Πανεπιστημιακή κοινότητα ή τουλάχιστον μέρος αυτής παίρνει θέση μαζικά απέναντι στο μνημόνιο και στα όσα βρίσκονται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας και για τα οποία ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία πληροφόρηση. Είναι δύσκολο να περιγραφούν και να διατυπωθούν στην ολότητά τους όλα αυτά που ειπώθηκαν από τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, αλλά είναι τόσο σημαντικά που θα επιχειρήσουμε να αναφέρουμε τα σημαντικότερα από αυτά.
Ξεχωρίζει η καταγγελία ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να ΕΞΟΡΥΞΕΙ τον φυσικό της πλούτο (πχ. πετρέλαιο) και για οποιαδήποτε κίνησή της θα πρέπει να έχει την έγκριση του μηχανισμού στήριξης. Παράλληλα, η χώρα μας δεν έχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης και όπως χαρακτηριστικά λέει ο κορυφαίος συνταγματολόγος «Δεν έχει άμυνα έναντι στον εχθρό»!
Ο κ. Μπέης, καθηγητής πολιτικής δικονομίας, επέρριψε ευθύνες ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το Μνημόνιο, απαιτώντας τη ψήφισή του από τα 2/3 της Βουλής.
Στην ανάλογη γραμμή, σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, κινείται και ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος, ο οποίος εξέφρασε σήμερα το πρωί την άποψή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.  
Ο καθηγητής πολιτικής δικονομίας, Κ. Μπέης, κατά την τοποθέτησή του, (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο), προέβη σε αυτοκριτική λέγοντας πως «όντως άργησα και μάλιστα πολύ να πλημμυρίσω από την οφειλόμενη αγανάκτηση».
Εκτόξευσε δε, βαρύτατες αιχμές, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, λέγοντας «πως αποβαίνει κατώτερος της αποστολής του όταν βλέπει ότι δεν τηρείται η συνταγματική τάξη», αναφερόμενος στην επιλογή του να μην αναπέμψει το Μνημόνιο, λόγω της μη ψήφισής του από τα 3/5 της Βουλής, βάσει των άρθρων 28 παράγραφος 2 και 42 παράγραφος 1 του Συντάγματος!
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Κασιμάτης, κατά την τοποθέτησή του (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο), χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση ως ένα κείμενο «εκτός Συντάγματος, εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας, εκτός διεθνούς δικαίου» καθώς δεσμεύει όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία από μετρητά μέχρι το φυσικό πλούτο.
Χαρακτήρισε δε, αντισυνταγματικές και τις περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» του για την «πρωτοφανή» εισήγηση του ΣτΕ, που θεωρεί συνταγματικές τις εν λόγω περικοπές! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «πολιτική εισήγηση» που υιοθετεί πολιτικές απόψεις της Κυβέρνησης και της ΕΕ!
Προσέθεσε δε, πως η μη- κύρωση και επικύρωση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, παραβίασε επίσης το Σύνταγμα! Υπενθυμίζεται, πως η δανειακή σύμβαση αν και έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 4 Ιούνη του 2010, εντούτοις δεν έχει εισέλθει στα όργανα της Βουλής (επιτροπές, ολομέλεια κλπ) προς κλυρωση από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!!!
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων Γ. Κασιμάτης υποστήριξε πως το μνημόνιο είναι «Νομικά ανυπόστατο και κατ' επέκταση άκυρο».
Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού, αναφέρει ότι η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί πραξικόπημα, καθώς υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών των Ελλήνων, κάτι που δεν έχει δικαίωμα νομικά να κάνει κανένας!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ακόμα και με τις υπογραφές των 300 βουλευτών το μνημόνιο δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ισχύ και οι συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι άκυρες.
Χαρακτηριστικά λέει, ότι βάσει των όρων του μνημονίου η Ελλάδα έχει παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, κάτι το οποίο δεν έγινε και δε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και όταν οι Γερμανοί είχαν μπει στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Πάντως, όπως σημειώνει το «άκυρο» της σύμβασης έχει προβλεφθεί από τους δανειστές, οι οποίοι έχουν όρο στη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, όπου αναφέρουν ότι αν κάποιο δικαστήριο αποφανθεί για την παράβαση του δικαίου από το μνημόνιο, τότε η Ελλάδα υποχρεούται να επιστρέψει όλα τα χρήματα άμεσα και μάλιστα με τόκο!
Αποδεικνύει με απλά λόγια ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση με αποφάσεις της Κυβέρνησης που κρίνονται και νομικά ως Αντισυνταγματικές- Πραξικοπηματικές και παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι.... αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος. Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους. Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος,  που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ. Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος. 
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς ολοένα και περισσότερους πανεπιστημιακούς και ανθρώπους του πνεύματος, να λένε τα πράγματα με το όνομα τους, σε ότι αφορά την παραβίαση του Συντάγματος από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και την τρόικα.
Οι κύριες Συνταγματικές αλλαγές που προτάθηκαν ταυτόχρονα από πολλούς ήταν:
1) Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  από το λαό. Αυτό ήταν γενικό αίτημα σχεδόν όλων, το οποίο πήρε δύο μορφές είτε άμεση εκλογή και ταυτόχρονα κοινοβουλευτική δημοκρατία, είτε κατευθείαν προεδρική δημοκρατία.
2) Αυξημένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
3) Σταθερό χρόνο διεξαγωγής εκλογών.
4) Σταθερό εκλογικό σύστημα.
5) Ασυμβίβαστο ταυτόχρονης ιδιότητας βουλευτή και υπουργού.
6) Πλήρης διάκριση των εξουσιών (Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής).
7) Συνταγματική ρύθμιση για την οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, που θα κατοχυρώνει υποχρεωτικά αφενός την εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα, αφετέρου την πλήρη οικονομική τους διαφάνεια, με ποινές, είτε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, είτε την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα των αντίστοιχων βουλευτών.
8) Να σταματήσει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού.
9) Περιορισμός θητειών στα πολιτικά αξιώματα.
10) Κατάργηση της κληρονομικής οικογενειοκρατίας στην πολιτική και στα πανεπιστήμια.
11) Κατάργηση της συντεχνιακής προστασίας της τάξης των πολιτικών (βουλευτική ασυλία και νόμος περί ευθύνης υπουργών).
12) Ίδρυση οπωσδήποτε Συνταγματικού Δικαστηρίου που να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων.
13) Να σταματήσει να διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το κόμμα

Τα ακαδημαϊκά «οχήματα» της πολιτικής εξαπάτησης

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα: Αυτός είναι ο πάγιος κανόνας των καθεστώτων και των πολιτικών τους απατεώνων.
Σήμερα αυτά τα «κυλίσματα» έχουν πάρει μορφή πυρετώδους και καθημερινού ρυθμού. Οι κωλοτούμπες είναι τόσο καθημερινές και τόσο θεαματικές που δεν προλαβαίνεις να τις παρακολουθήσεις. Το τοπίο έχει πλημμυρίσει από σαλτιμπάγκους…

Και δεν περιορίζεται αυτή η επιδημία της σήψης και αποσύνθεσης στα καθεστωτικά ιερατεία της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του …πνεύματος, αλλά και σε πολλά ιστολόγια. Θεματικές κωλοτούμπες και εδώ, προβάλλουν αυτό που έφτυναν μέχρι χθες.

Τέτοιοι καιροσκοπισμοί, σαλτιμπαγκισμοί και «μεταμορφώσεις» δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε με το «άλλοθι» της πολιτικής άγνοιας, ούτε με το «άλλοθι» της αγωνιώδους και απελπισμένης αναζήτησης πολιτικής διεξόδου.

Αν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν κάποιοι (μέχρι χθες γνώριζαν) το τι είναι οι διάφοροι ακαδημαϊκοί που ξαφνικά «ξύπνησαν» να μας μιλήσουν για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου και τα παρόμοια.

Δηλαδή όποιος σήμερα κατακεραυνώνει το Μνημόνιο ως «αντισυνταγματικό» παίρνει άφεση αμαρτιών;

Γίνεται η «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλους αυτούς που μέχρι χθες όχι μόνο δεν βγάζανε μιλιά για τίποτα, αλλά συμμετείχαν και ενεργά στους μηχανισμούς τους καθεστώτος και υπηρέτησαν πιστά τις κυβερνητικές πολιτικές και τους «νταβάδες»;

Βγαίνουν τώρα οι κύριοι Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Μπέης και κάποιοι άλλοι, παρέα με το Μάνο να μας μιλήσουν για την κατάλυση του Συντάγματος;

Είναι δυνατόν να χειροκροτούμε αυτή την κατάφορη κοροϊδία και απάτη;

Και δεν θα αναφερθούμε στο ότι όλη αυτή η ακαδημαϊκή «σάρα και μάρα» υπηρέτησε από υψηλά κυβερνητικά και καθεστωτικά πόστα την υποταγή της Ελλάδας στο λάκκο των λεόντων: Την ΕΕ και το ευρώ.

Και είναι αυτή η υποταγή που κατέλυσε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το Σύνταγμα.

Το Μνημόνιο είναι ο κώδικας αυτής της υποταγής, η τυπική επένδυση της ΟΥΣΙΑΣ που υπέταξε την Ελλάδα στους «νονούς» του χρήματος και μας οδήγησε στο σημερινό κατάντημα.

Αυτά, όμως περί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ υποταγής μας και κατάλυσης της εθνικής μας υπόστασης και του Συντάγματος δεν τα καταλαβαίνουν οι φορμαλιστές τυπολάτρες που γαυγίζουν σήμερα, εκ του ασφαλούς, για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου: Όλο το καθεστώς (και το ίδιο πασοκικό κράτος και παρακράτος) θα χρησιμοποιήσει το τυπικό του Μνημονίου για να επικαλύψει και να ξεπλύνει τα πάντα: Για να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Μια, λοιπόν και οι τυπολάτρες υπάλληλοι του καθεστώτος, καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν την ΟΥΣΙΑ, θα μιλήσουμε απλά, συγκεκριμένα και με παραδείγματα.

α). Η ψήφιση του νόμου για την Ιθαγένεια δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκαν εδώ οι Κασιμάτηδες, Μπέηδες και ΣΙΑ;

β). Ο Καλλικράτης, που χωρίζει την Ελλάδα σε καντόνια και θέτει τις βάσεις του εθνικού τεμαχισμού της χώρας δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Και εδώ σιγή ιχθύος όταν ψηφιζόταν…

γ). Τα πραξικοπήματα εναντίον της Παιδείας, της Ορθοδοξίας, των ιστορικών και εθνικών μας συμβόλων δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Αυτά τα προωθούν και οι «ευαίσθητοι» της «συνταγματικής νομιμότητας»!!!

δ). Η εισβολή και κατοχή της χώρας από τους λαθρομετανάστες, ο στιγματισμός, σαν «ρατσισμός» κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εναντίον αυτού του εγκλήματος, αλλά και εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι αντισυνταγματική πράξη;

Εδώ όχι μόνο δεν μιλούν, αλλά συμβάλλουν ενεργά στην κατάλυση του Συντάγματος!!!

ε). Τέλος τα εκλογικά πραξικοπήματα δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Δεν είναι αντισυνταγματική πράξη, η οποία καταλύει κάθε έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, να εκλέγονται νομαρχιακοί και δημοτικοί άρχοντες με ποσοστά γύρω στο 15% !!!

Αυτά τα λίγα παραδείγματα αρκούν για να δείξουν ΟΛΗ την υποκρισία και ΑΠΑΤΗ των ΟΨΙΜΑ, πολύ όψιμα, ακαδημαϊκών διαμαρτυρόμενων!!!

Βεβαίως, όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν ψέλλισε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Έρχονται σήμερα που και το ίδιο το καθεστώς «θεμελιώνει» τη νέα απάτη στην καταγγελία του Μνημονίου να μας μιλήσουνε για «αντισυνταγματικότητα»!!!!

Φυσικά δεν είναι τυχαίο αυτό το «ξύπνημα», από τον καθεστωτικό λήθαργο, των πανεπιστημιακών ιερατείων.

Ούτε είναι τυχαία η επιλογή του Κασιμάτη σαν τον «αντάρτη» υπεράσπισης του Συντάγματος, ούτε του Μπέη, κ.λπ…

Όλοι αυτοί αποτελούν το «όχημα» των νέων ιδεολογιών περί «αρίστων», το «όχημα» των νέων σχεδίων του καθεστώτος, το «όχημα» των «νταβάδων».

Θα αρχίσουν διακριτικά να περιφέρονται από τα ΜΜΕ και να προβάλλονται.

Ήδη, σήμερα (Πέμπτη) ο Παπαδάκης στον ΑΝΤ. φιλοξένησε τον κ. Κασιμάτη…

Αύριο θα δούμε και άλλες παρελάσεις από τα ΜΜΕ…
ρεσαλτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου